Must See seværdigheder i London

Her er en oversigt over de vigtigste seværdigheder der er at se i London:

london eyeLondon Eye

London Eye er verdens højeste pariserhjul og på hjulet er der en række kabiner, som så kører rundt i ring. Når du er på toppen er der en fabelagtig udsigt over det centrale London. London Eye står ned til Themsen, og mange turister vælger at kombinere en tur i London Eye med en kanalrundfart. Hvis du er på romantisk storbyferie i London, kunne du overveje at tage en aftentur i en privat kabine for kun 300 £. Man kan leje kabiner incl stewardesser til private formål – polterabends, romantiske ture, små receptioner, børnefødselsdage osv. Klik på billedet, og kom til London Eye’s officielle hjemmeside.

tower bridgeTower Bridge

Tower Bridge er en umanerlig smuk bro, der forbinder London på tværs af Themsen. Det er en vippebro, så flere gange om dagen standser biltrafikken på broen, så bådtrafikken kan komme igennem. Det er et betagende syn at se den gamle bro løfte sig. Tower bridge ligger ved siden af den gamle kongeborg Tower of London, så et besøg på disse to seværdigheder kan fint kombineres. Du kan komme ind i selve tårnet og se hejseværket arbejde.

picadillyPicadilly Circus

Picadilly Circus er ikke en seværdighed i traditionel forstand, men en seværdighed er det bestemt. Picadilly Circus er centrum i London og det er her på pladsen at der er mest leben, trafik og støj i hele London. Det er også her, at folk mødes og ser de store lysreklamer, og det er her man fornemmer Londons multikulturelle mix og puls. Fra Picadilly Circus kan du gå til Soho – hvor du finder det trendy London.

westminster abbeyBig Ben & Westminster

Big Ben er det høje tårn der hører til Westminster Palace, og det er dens karakteristiske klokkespil du hører i BBC radioen. Du genkender med garanti melodien, når du hører den. Westminster Palace (også kaldet Houses of Parliament) er Londons svar på Christiansborg. Det er her de to kamre i det Britiske Parlament – Overhuset og Underhuset mødes som den lovgivende forsamling. Ved siden af ligger Westminster Abbey, som er hovedkirken i Storbrittanien, dvs. den kirke hvor de kongelige begraves. Om sommeren er der rundture i parlamentet, når politikerne holder ferie, Big Ben og Westminster Abbey er regulære turist attraktioner, som du kan besøge næsten hver dag.

buckhingham palaceBuckingham Palace

Buckingham Palace er den britiske monarks residens og det er dermed Dronning Elizabeth, som bor på slottet. Dele af slottet er nu blevet åbnet for offentligheden, og vagtskiftet foran slottet er et stort tilløbsstykke. Det foregår dagligt mellem 11 og 12 og er en prægtig ceremoni. Dronning Elizabeth bebor en række værelser i den nordlige fløj, som ligger ud til en gigantisk park, der ikke er åben for offentligheden, medmindre du er så heldig at blive inviteret til en haveselskab af dronningen. I august og september, hvor Dronningen besøger Balmoral i Skotland, er der mulighed for at få en rundvisning i de 19 rum på Buckingham Palace, der bruges til statsbesøg, baller osv. – altså repræsentative formål. Ellers er der altid mulighed for at se en storslået kunstsamling, som ligger i The Queen’s Gallery med indgang fra Buckingham Palace Road.

Leave a Reply