Musicals i London

Praktiske informationer om West End billetter

De mest berømte teatre i West End er the London Palladium, Theatre Royal Drury Lane, Adelphi, Her Majesty’s Theatre og Apollo Victoria Theatre. Mange af deres shows har kørt i mange mange år

Du kan købe billetter flere måneder i forvejen på London Theatre Box Office eller andre sider som VisitLondon eller Lastminutetickets. Hvis man booker online i forvejen, kan man også i ro og mag danne sig et overblik over salen og bestemme, hvor man vil sidde i teatret. Husk du også kan få rabat, hvis du køber et London Pass. Hvis du ønsker at læse anmeldelser af teater stykkerne eller de forskellige musicals, kan du finde anmeldelser i The London Theatre Guide, som også findes online.

Man må ikke spise inde i teatrene, og selv hvis du skal have halspastiller med, skal de pakkes ud inden, så du ikke forstyrrer de andre publikummer. Hvis du skal have stillet sulten inden showet, kan du købe en teater/dinner pakke på mange West End teaterrestauranter som f.eks. the Hamphsire, Ping Pong og Ascots.

Du kan nemt nå West End med metroen, og der er flere linjer der kører til stationer i gåafstand fra teatrene. Dresscoden er pænt tøj uden store hatte.

musicals_london

Historien om West End

The West End er bedst kendt i det kulturelle England som centrum for de bedste teaterstykker, biografer og anden form for underholdning. Det meste af West End hører under  City of Westminster og er altså også et stort shopping distrikt.  Fra det 17. århundrede og fremad var West End et boligkvarter for eliten fyldt med paladser og store huse. Der var også mange kendte og dyre butikker. I det 19. århundrede blev mange af de omkringliggende fattige områder renoveret og indlemmet i West End. I dag er der omkring 40 store teatre, der mixer shows i musical genren med klassiske teater stykker, komedier og drama og området refereres ofte til som Theatreland.

De fleste teatre er bygget i Victoriansk eller Edwardiansk stil og er i dag privatejede. Det første teater var The Theatre in Shoreditch der blev bygget i 1576 og i 1663 åbnede det første teater i West End – Theatre Royal . Det blev dog ødelagt af en brand i 1672. Det blev senere opbygget igen og omdøbt til Theatre Royal in Drury Lane. De andre gamle teatre, som stadig står i dag er Sadler’s Wells Theatre (1663), Haymarket Theatre (1720)  og the Royal Opera House (1732).

Idag er West End bedst kendt for sine store musicals som Phantom of the Opera, Les Miserables, Lion King, Wicked, osvThe Mousetrap af Agatha Christie har kørt i mere end 50 år, og er i dag det teater stykke, der har kørt i længst tid i verden. Alle kan finde et stykke eller en musical i West End som de kan lide, og West End betragtes i dag som teater hovedstad i verden. De fleste turister har den regel at de skal se mindst ét stykke i Londons West End, når de er på miniferie i London. Og der er skam også god mulighed for at se en af de allerstørste amerikanske skuespillere, når man besøger West End. Siden sidst i halvfemserne har de største Hollywood stjerner besøgt West End, og det er altid garanti for store besøgstal.

Leave a Reply