Transport i London

Der er mange måder at komme omkring i London på. Det skorter i hvert fald ikke på transportmuligheder inden for det offentlige. Du kan selvfølgelig også tage en af Londons kendte taxaer, men hvis du er på ferie er en del af charmen også at prøve landets offentlige transportsystem.

london undergroundLondon Underground

Den nemmeste måde at komme omkring i London, er Undergrunden. Et metrosystem der dækker hele London. Togene kører det meste af døgnet, og du skal sjældent vente mere end et par minutter på et tog. Togene kører på 12 forskellige linjer, der er inddelt i farver, så du nemt kan overskue dem. Derudover er de inddelt i øst, vest, syd og nordgående ruter, så du kan overskue hvilken retning du skal køre mod. Så hvis du skal fra Picadilly Circus til Oxford Circus skal du tage den brune Bakerloo rute og stå på på Northbound perronen. Når du først har prøvet Undergrunden et par gange, så har du fattet systemet. Et kort over Londons Underground stationer kan du finde her

Tubeplanner har en fin service for turister, der skal finde en undergrundsstation nær en attraktion. Du taster bare attraktionen, så viser Tubeplanner dig, hvilken station der ligger nærmest.

london tramSporvogne

Sporvogne (Tram) kører ikke igennem det allermest centrale London, men bor du udenfor bymidten, kan du tage en sporvogn ind til fx. Wimbledon og så tage the Underground derfra. Du kan finde et kort over Londons sporvogne her

london busBusser

Der er et meget tæt forgrenet busrutesystem der dækker hele London. Og om natten er det busserne der tager over, hvor the Underground og sporvognene holder lukket. Du skal huske at løfte hånden, når bussen kommer, for de standser ikke automatisk. En billet koster pt. 2 £, men igen er det billigere, hvis du bruger Oyster billetter, som du kan læse mere om nedenfor. Et kort over busruterne i London kan ses her

På det engelske turistbureaus hjemmeside er der en fin service. Her kan du se hvilke busruter der stopper ved alle de store attraktioner. Se her.

sightseeing busSightseeing busser

Når man kommer til en ny storby er det altid en god idé at starte med at få et overblik over byen. Især i London, som er en virkelig stor by. Sightseeing busser er ideelt til det formål, og så får man også samtidig lidt ekstra information om Londons attraktioner man måske ellers var gået glip af. På disse busser kan du hoppe af og på, som du har lyst. Der kører flere forskellige busser på udvalgte ruter i hele London i pendulfart. Så der er aldrig længe til den næste bus. Du køber en 24 timers billet og de koster typisk mellem 20 og 30 £.

Billetter til transport i London

Hvis du skal være turist i London er det nemmeste at købe et Oyster kort. Det er et plastickort, som du svinger foran en sensor, når du går ind i et offentligt transportmiddel i London. Derved bliver der trukket et beløb og når kortet er tomt, fylder du det op igen på et af de 3000 Oyster optankningssteder eller på enhver undergrundsstation. Du kan også købe dem online på Visitbritain, hvis du er i god tid, inden din rejse til London. Køber du online her, sender de billetterne til dig. Et andet alternativ er et London Pass, som giver gratis transport i London og gratis entre til masser af attraktioner. Se mere om London Pass her.

Leave a Reply