Lufthavnen London tur/retur

London ligger omkring 40 km. fra Heathrow Airport, som er en af Londons mest benyttede lufthavne, når du rejser fra Danmark. Det er nemt at komme ind til centrum herfra.

Den hurtigste måde at komme fra Heathrow til centrum i London er at tage toget. Der går et særtog kaldet Heathrow Express, og det tager blot 15 minutter at komme fra Heathrow til Paddington station i det centrale London. Billetter kan købes online, i lufthavnen eller ombord på toget, og billetterne koster  ca. 15 pund. Der går 4 tog i timen og du kan stå på direkte i terminalen.

Et andet alternativ er Heathrow Connect toget. Det tager 25 minutter og toget stopper 5 gange inden London. Billetterne er lidt billigere og toget går hver halve time. Dette tog afgår fra terminal 1,2 og 3. Hvis du lander i en af de andre terminaler (4 eller 5) er der et gratis shuttle tog, der kører dig til en af de andre terminaler i Heathrow.

Hvis du har købt et Oyster Card hjemmefra, så husk at det ikke dækker hele turen ind til London. Spørg ved billetlugen, hvilken pris du så skal betale. (Oyster Card er et kort, der dækker transport i det centrale London, læs mere under transport i London)

Du kan også køre med den ordinære Underground (metro) ind til London. Det tager en time og metro toget stopper mange gange. Linjen hedder Picadilly Line og afgår fra togstationerne i terminal 1,2 og 3. Dette er den billigste måde at komme fra Lufthavnen i Heathrow og ind til centrum af London på.

Hvis du ankommer om natten, kan du også vælge at tage bussen der hedder N9. Den kører hver halve time og køreturen tager lidt over en time ind til det centrale London.

Udenfor terminalen kan du også altid finde en lang række af de berømte sorte London Taxa’er. Pas på de illegale taxa’er. Dette er den dyreste måde at komme ind til London på. Og nok også den langsomste, da trafikken i London altid er heftig.

Hvis du ankommer i Stansted lufthavnen kan du tage express toget Stansted Express til Liverpool Station. Turen tager ca. 45 minutter og toget har afgang hvert kvarter. Derfra kan du enten tage the Underground til Oxford Circus.

london bynight

Leave a Reply